

Už od středověku je známo, že koupele v kvasnicovém pivu mají léčivý účinek a jsou vynikající prevencí proti různým nemocem. Pivní kvasnice a pivní kal jsou přírodním léčebným prostředkem za předpokladu, že je dodržena správná teplota a doba pivní lázně a to pravé dávkování přísad. Obojí pomáhá při očistě těla a pročištění organismu přes póry v pokožce. Pivní lázeň Bier.Bottich.Bad® je přínosem pro každého. Nadšeni jejími účinky jsou nejen lidé s kožními problémy, ale i lidé trpící špatným prokrvením končetin si účinky koupele pochvalují. Ze všeho nejdůležitější je však celkový zážitek z koupele. Relaxace v kádi s pivní koupelí a možnost si jen tak mimochodem načepovat pivo. No není to báječné?
Co Vás napadne, když uslyšíte pojem pivní lázeň? Možná si vybavíte starý známý song „Sním o jezeru piva, velkém jako Štírské jezero,…“ Další, co Vám nejspíš proletí hlavou asi bude, zda to není nějaký originální vtip nebo třeba reklamní trik s cílem profitovat ze současného wellness trendu. Co za tímto pojmem opravdu něco vězí? Máme pro Vás připraven relaxační balíček Pivní lázně bahenec.
Dne 23. dubna 1516 vydal bavorský vévoda Vilém IV. zákon, kterým bylo nakázáno, že se v Bavorsku smí k výrobě piva používat pouze ječmen, voda a chmel. To platí a je dodnes. Ječmenem je pochopitelně myšlen ječný slad, protože se samotným ječmenem jako takovým by to nešlo. Vévoda však poněkud zapomněl na jednu surovinu, bez které se výroba piva neobejde, a to na kvasnice. Kvasnice rozkládají sladový cukr na alkohol a přitom vznikají jako vedlejší produkty kvašení kysličník uhličitý, aromatické látky a uvolňuje se teplo.
Tehdy ještě nebylo známo, že právě kvasnice jsou tím skutečným původcem kvašení, ani že kvasnice obsahují cenné látky jako vitamíny, aminokyseliny, minerály a stopové prvky a že dodávají pivu část jeho aroma.
V době vévody Viléma se pivo pilo nefiltrované jako sklepní pivo. Prostý lid jej pil z kamenných džbánů, panstvo ze skleněných pohárů a šlechta nebo církevní hodnostáři ze stříbrných nebo zlatých číší.
Pod pojmem pivo se skrývá nápoj uvařený z výše uvedených surovin, ať už světlé nebo tmavé barvy, perlivý, s bílou pěnou, obsahující alkohol a kyselinu uhličitou, nasládlé nebo hořké chuti. V dnešní době se pivo obvykle filtruje a je tedy čiré. V poslední době opět přichází do módy nefiltrované pivo. Znamená to, že pivo je plněné přímo z ležáckého sudu nebo ležáckého tanku. Takové pivo je v prodejnách označeno jako přírodní kalné pivo, sklepní pivo nebo kvasnicové pivo.
Optimální teplota pro konzumaci piva je 8 – 10°C. Při této teplotě se nejlépe uvolňují aromatické a chuťové látky chmelu, tvoří se krásná pěna a pivo má „říz“. Podchlazené pivo nepění, často bývá zakalené, nechutná a mluvou sládků „leží ve sklenici jako mrtvola“. Je jenom na škodu tomuto moku a naší pivní tradici, že se s touto zásadní chybou v gastronomii často setkáváme. Naopak příliš teplé pivo chutná zvětrale, nepění a často má nakyslou příchuť. Bylo by chybou pojem pivní lázeň spojovat s teplotou vhodnou pro konzumaci piva. Představa, že budete ležet půl hodiny v lázni teplotě 8 – 10°C je naprosto šokující.
Masáže pro dva je zážitek mnohem silnější, proto neváhejte a objednejte si masáž pro dva. Je to procedura vhodná nejen pro páry partnerské, využít je mohou i přátelé a kamarádi, kteří si spolu chtějí užít něco neobvyklého. Masáž pro dva je také vhodným dárkem například ke svatbě nebo výročí. Masáž pro dva můžete věnovat i třeba jako vánoční dárek svému příteli či přítelkyni. K masáži pro dva je vhodná zvláště masáž lávovými kameny pro dva.